mobile menu icon

APT Extrusions: "Met Xpro2 legden we de basis voor een cultuurtransformatie"

APT Extrusions – specialist in het bewerken van aluminium producten – heeft als doel om LEAN te implementeren in de organisatie. Een presentatie van Gertie over de Xpro2 werkwijze was voor Algemeen Directeur Roger Palmen de reden om samen met haar de transitie in goede banen te leiden en uiteindelijk de gehele organisatie naar een hoger niveau te tillen.

APT Extrusions: "Met Xpro2 legden we de basis voor een cultuurtransformatie"

De aanleiding: Verbeterpogingen zonder resultaat
“Diverse pogingen om het middenkader bij te scholen leverden geen of slechts kort resultaat op. Als gevolg van een organische doorgroeicultuur – de beste vakmannen worden de managers – hadden we niet overal de juiste mensen op de juiste plaats,” aldus Roger. LEAN is weliswaar het einddoel, maar daarvoor hebben we wel een goed fundament nodig. Je moet niet de verkeerde mensen proberen te verbeteren.”

De aanpak: Zoektocht naar de juiste mensen op basis van metingen
Roger vertelt: “We gingen op zoek naar het DNA van de organisatie en brachten de cultuurwaarden in kaart. Daarna doorliepen onze leidinggevenden een assessment waarmee hun leiderschapscompetenties en ontwikkelkansen in kaart werden gebracht. Ook vroegen we de teamleden van elke leidinggevende om zijn of haar prestaties en leiderschap te beoordelen. Dit leverde een aantal interessante verrassingen op. Er kwamen een aantal high potentials naar boven waarvoor nu een plan wordt gemaakt. Helaas bleken er ook een aantal mensen minder goed op hun plek te zitten.”

Het resultaat: Een positieve houding met draagvlak om LEAN te gaan werken
“Xpro2 ondersteunt ons bij de cultuurtransformatie. Wat nu volgt is een talentenprogramma om het leiderschap goed op de kaart te zetten. De nieuwe cultuur is gepresenteerd en de mensen staan er positief in. Ze zijn er klaar voor,” aldus Roger. “Onze organisatie staat aan de basis van een nieuw tijdperk, van zelfontplooiing en groei. Het managementteam trekt de kar, HR is erbij betrokken en Xpro2 houdt ons scherp.”

Roger Palmen - algemeen directeur APT Extrusions

deel dit bericht

Datagedreven Leiderschapsontwikkeling
Hambakenwetering 8c1
5231 DC ‘s-Hertogenbosch
+31 (0)6 13688083
gronken@xpro2.nl
lines