mobile menu icon

Base Logistics: "Nu baseren we ontwikkeling op ambitie, competenties én gedrag"

Base Logistics, aanbieder van geïntegreerde Transport- en Warehouse Management-services, is gespecialiseerd in tijd- en missiekritische diensten voor de hightech- en medische industrie. De complexe vraagstukken van opdrachtgevers stellen hoge eisen aan het functioneren van het managementteam. Jeroen Palsrok, Chief Operating Officer van Base Logistics, is helder in zijn standpunt. “We helpen onze leiders graag bij hun groei. De eerste stap is het in kaart brengen en matchen van persoonlijke ambities en gedrag.”

Base Logistics: "Nu baseren we ontwikkeling op ambitie, competenties én gedrag"

De aanleiding: Zoeken naar het snijvlak tussen ambitie en competentie
“Vaak willen mensen doorgroeien naar een managementfunctie maar is het de vraag of dat voor hen de juiste koers is. Vertonen ze het juiste gedrag? Ik geloof namelijk dat je kunt ontwikkelen vanuit je kracht, niet door heel hard te werken. Daarom maak ik gebruik van assessments van Xpro2. Ik heb zelf veel assessments gemaakt, maar de Xpro2 aanpak is wel heel volledig. De uitkomsten zijn treffend en geven de juiste inzichten.”

De aanpak: Inzicht op individueel niveau
“Via de Xpro2 test leggen we een kruispuntverbinding tussen cognitieve competenties en gedragsankers,” aldus Jeroen. “Daarmee kun je bepalen of iemand kan ontwikkelen of dat hij tegen de stroom op gaat roeien. Is de leidinggevende bijvoorbeeld wel in staat om te reflecteren? De testen zijn op heel individueel niveau toepasbaar en de persoonlijke gesprekken met Marco of Gertie maken de draagkracht groter om de uitkomst te omarmen. Hieruit ontstaan ook weer nieuwe ideeën. Dus niet alleen recht omhoog, maar soms meer naar links of rechts.”

Het resultaat: Ontwikkeling op basis van inzicht en kracht
Jeroen vervolgt: “We passen de Xpro2 methode altijd toe bij leiderschapsmetingen omdat het werkt. Een mooi voorbeeld: bij een voormalig werkgever bracht de test een collega het inzicht en de overtuiging om enorm door te groeien, inmiddels is hij Site Manager bij een zeer grote speler in e-commerce. Ontwikkelen op basis van ambitie, competenties én gedrag, dat is wat de aanpak van Xpro2 onderscheidend maakt. En ja, de samenwerking met Gertie verloopt altijd prima, anders was ik natuurlijk niet terug blijven komen.”

Jeroen Palsrok - Chief Operating Officer

deel dit bericht

Datagedreven Leiderschapsontwikkeling
Hambakenwetering 8c1
5231 DC ‘s-Hertogenbosch
+31 (0)6 13688083
gronken@xpro2.nl
lines